Теракт у Парижі: нападник отримав у 2009 році нагороду від Єврокомісії

Четвер, 8 червня 2017, 10:17

Чоловік, який 6 червня напав на поліцейського біля собору Нотр-Дам у Парижі, отримав у 2009 році нагороду від Єврокомісії за статтю про мігрантів.

Про це у своєму Twitter повідомив керівник Польського інформаційного агентства "Interpress" Войцех Шевко.

"Терорист, який напав біля Нотр-Дам, Фарід Іккен отримав нагороду в 2009 році від Європейської комісії за ... статтю про іммігрантів", - написав він.

Нагадаємо, 6 червня біля собору Нотр-Дам чоловік з молотком напав на офіцера поліції. Поліцейський вистрілив у нападника у відповідь, його поранено. Окрім молотка, у чоловіка були два ножі.

"Нападник з-під собору Нотр-Дам "назвав себе солдатом халіфату" терористичного угруповання "Ісламська держава" - повідомило джерело видання Le Figaro.

За даними BBC, нападник був ідентифікований як 40-річний алжирський журналіст та аспірант Фарід Іккен.

BBC відзначає, що профіль Фаріда Іккена привернув увагу слідчих, оскільки він має мало спільного із профілями інших недавніх нападників у Франції.

Відомо, що алжирський журналіст Іккен працював деякий час у Швеції та прибув у Францію в 2014 році.

Він працював над докторською дисертацією в області комунікацій у східній частині Франції, але жив в передмісті Парижа Сержі.

Його колишній керівник в університеті Лотарингія в Меці сказав французьким ЗМІ, що був вражений, дізнавшись, що про напад Фаріда. За його словами, алжирський журналіст є "сильним захисником західних цінностей".

Повідомляється, що поліція знайшла у квартирі Іккена відео, де він присягнув на вірність ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.