МЗС вже засуджує злочинні дії, а не теракт на території посольства США

Четвер, 8 червня 2017, 13:52

Міністерство закордонних справ України виступило із заявою, в якій "рішуче засуджує злочинні дії, пов'язані з вибухом на території посольства США в Україні", хоча кілька годин тому "засуджувало теракт".

Заява розміщена на сторінці МЗС у Facebook.

"Згадані дії є абсолютно неприпустимими і вимагають проведення якнайшвидшого ретельного розслідування цього злочину, його відповідної кваліфікації та якнайсуворішого покарання винних. Насильству чи залякуванню у будь-якій формі не може бути жодного виправдання", - йдеться у заяві.

Сьогодні вранці речниця МЗС України Мар’яна Беца написала у Twitter, що МЗС рішуче засуджує "терористичний акт на території посольства США в Києві".

У ніч на 8 червня у Києві хтось кинув вибуховий пристрій на територію посольства США. Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 258 ("терористичний акт") Кримінального кодексу. Після цього стало відомо, що вибух буде розслідувати Служба безпеки України.

Згодом посольство США оприлюднило заяву, в якій йшлося про те, що вибух на території диппредставництва не розглядається як теракт.

Поліція також заявила, що перекваліфікувала справу і розслідуватиме її за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – злісне хуліганство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.