Переговори про Brexit можуть не розпочатися вчасно - єврокомісар

П'ятниця, 9 червня 2017, 09:26

Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер не впевнений, чи зможуть вчасно розпочатися переговори з Великою Британією щодо її виходу з ЄС на тлі результатів виборів.

Про це він сказав у коментарі Deutschlandfunk.

Еттінгер зазначив, що він занепокоєний перспективою так званого підвішеного парламент у Британії, коли жодна з партій не отримує більшості в Палаті громад.

"Потрібен ефективний уряд, який зможе вести переговори про результати референдуму у Сполученому Королівстві щодо членства в Європейському союзу. В іншому випадку є ризик поганої роботи і поганих результатів для обох сторін", - сказав Еттінгер.

Він нагадав, що графік переговорів дуже щільний і розрахований до березня 2019 року, але восени 2018 року вже має бути окреслена угода між ЄС і Лондоном.

"Тому що до березня ще має бути узгодження у всіх 27 державах-членах. Тому є всього 15-16 місяців. Британський уряд вже і так втратив через вибори багато часу", - сказав він.

Раніше прем’єр Британії Тереза Мей заявляла, що переговори з ЄС щодо Brexit розпочнуться 19 червня.

Нагадаємо, консерватори не змогли отримати абсолютну більшість у парламенті, Британію очікує так званий підвішений парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.