У США залишили під вартою підрядника АНБ, яка причетна до витоку даних про РФ

П'ятниця, 9 червня 2017, 10:38

У США федеральний суддя виніс рішення залишити під вартою Ріаліті Лі Віннер, підрядника АНБ, яка причетна до витоку секретних даних про кібератаку РФ, до суду над нею.

Про це повідомляє The Associated Press.

Таке рішення було прийнято після того, як прокурори заявили, що Віннер могла бути причетна до інших викрадень секретних даних США.

Прокурори також вважають, що 25-річна Віннер могла б спробувати втекти з США в разі звільнення її під заставу.

Помічник прокурора США Дженніфер Соларі сказав судді, що Віннер написала у своєму записнику: "Я хочу спалити Білий дім дотла ... та опинитися де-небудь в Курдистані, щоб там жити. Ха-ха!"

Віннер загрожує до 10 років в'язниці за витік секретної інформації.

Нагадаємо, у США за звинуваченням у викраденні та передачі ЗМІ секретних документів заарештована співробітниця компанії, яка виконувала роботу для Агентства національної безпеки країни (АНБ) Ріаліті Лі Віннер.

За даними джерел CNN, документ, який передала Віннер, був використаний порталом Intercept, який опублікував секретну доповідь Агентства національної безпеки про передбачуване втручання Росії в президентські вибори в США.

Доповідь АНБ від 5 травня містить детальну інформацію про спробу російських служб військової розвідки вчинити у 2016 році кібератаку на одного із постачальників програмного забезпечення для системи голосування перед президентськими виборами в США.  Проте у документі не було інформації щодо того, чи зусилля хакерів увінчалися успіхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.