Українські консули допомагатимуть українцям в аеропортах ЄС у день початку безвізу

П'ятниця, 9 червня 2017, 13:58

Українські консули 11 червня перебуватимуть у міжнародних аеропортах ЄС та наземних пунктах пропуску у зв'язку із запровадженням безвізового режиму.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Департамент консульської служби МЗС України.

"Прогнозовано, що у країнах ЄС значно зросте навантаження на консульських посадових осіб. У цьому зв’язку МЗС прийнято рішення про посилення консульської присутності у закордонних дипломатичних установах країн ЄС", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що з метою створення сприятливих умов для українців щодо користування правом безвізового в’їзду до країн-членів ЄС (крім Великої Британії та Ірландії) та учасниць Шенгенської зони, що не входять до ЄС, МЗС доручило консульським посадовим особам невідкладно інформувати міграційні та прикордонні служби із зазначенням номерів "гарячих ліній" установ для підтримання оперативного зв’язку, у разі виникнення необхідності.

Консульські посадові особи здійснюватимуть моніторинг ситуації в пунктах пропуску через державний кордон країни перебування за місцем розташування дипломатичної/консульської установи (у міжнародних аеропортах, автомобільних пунктах пропуску) і будуть готові оперативно реагувати на можливі ускладнення.

В МЗС нагадали, що наприкінці 2016 року введено в дію веб-ресурс "Поради подорожуючим" з метою надання громадянам України оперативної інформації щодо безпекової ситуації в різних країнах світу, основ їх міграційного законодавства, митних правил, фітосанітарних вимог, рекомендацій щодо дій у надзвичайних ситуаціях, контактів дипломатичних представництв та консульських установ України за кордоном.

У червні цього року МЗС також планує ввести в дію інформаційний сервіс добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон "ДРУГ" з метою попередження, за потреби – надання сприяння громадянам України, у разі надзвичайних подій за кордоном.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною та ЄС запрацює опівночі в ніч на 11 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.