Порошенко вважає передчасним говорити про подання заявки на членство в НАТО

П'ятниця, 9 червня 2017, 14:02

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише закон про відновлення курсу України на членство в НАТО, оскільки ця ініціатива була узгоджена з ним.

Про це він заявив на прес-конференції в Харкові.

"Звичайно ж підпишу, оскільки ця законодавча ініціатива була зі мною узгоджена, коаліція взяла активну участь в проведенні цього закону. Я хочу нагадати, що це не новація, а повернення до того стану, коли в 2003 році в законі про основи національної безпеки в якості головної мети було членство в НАТО", - сказав Порошенко.

Разом з тим він підкреслив першочерговість проведення реформ з метою приведення різних сфер у відповідність до критеріїв НАТО перед подачею заявки на членство в альянсі.

"Давайте ми сьогодні будемо говорити не про формальну сторону подачі заявки, а про те, що Україні треба зробити для того, щоб реформувати нашу державу, щоб вона відповідала тим критеріям, які необхідні для членства", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 8 червня Верховна рада підтримала законопроект, який закріплює зовнішньополітичний курс України, де пріоритет – вступ до НАТО.

Читайте також: "Що змінив для України "закон про НАТО" та як не зупинитися на півдорозі до Альянсу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.