Україна пропонує ЄС обговорити нову програму підтримки

Четвер, 13 липня 2017, 10:57

Україна пропонує почати переговори про нову програму підтримки з боку ЄС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України за результатами зустрічі прем’єра Володимира Гройсмана з президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

"Україна буде виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках розпочатої в 2015 році програми реформ і відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС і пропонує Євросоюзу обговорити нову програму підтримки нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Гройсман заявив, що Україна вітає завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС і проводить реформи в надскладних умовах гібридної війни.

За його словами, Кабмін працює над створенням інструменту моніторингу імплементації Угоди про асоціацію, так званого "Пульсу Угоди", який буде введений з вересня 2017 року, і розраховує на підтримку ЄС у цьому напрямку.

Гройсман також висловив зацікавленість у допомозі ЄС в напрямку соціальної адаптації та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також запросив європейських партнерів приєднатися до запуску програми підтримки проектів відновлення Донбасу.

Як відомо, в четвер у Києві пройде 19-й саміт Україна - ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.