Орбан обіцяє захистити Польщу від нападу "інквізиції" в ЄС через судову реформу

Субота, 22 липня 2017, 14:39

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт стане на захист Польщі, якій Євросоюз погрожує санкціями через суперечливу судову реформу.

Про це повідомляє Reuters.

"Напад інквізиції проти Польщі ніколи не досягне успіху, тому що Угорщина буде використовувати всі правові варіанти в Євросоюзі для демонстрації солідарності з поляками", - заявив Орбан у своїй телевізійній промові у Беїле-Тушнад, Румунія.

Нагадаємо, у Єврокомісії закликали Польщу відкласти проведення судової реформи, в іншому разі на Варшаву чекає дисциплінарне покарання.

Вночі 22 липня Сенат Польщі попри протести прийняв підтриманий раніше Сеймом закон про Верховний суд.

Аби закон набув чинності, його ще повинен підписати президент Польщі Анджей Дуда.

Як відомо, опозиція вважає документ "замахом на демократію" в країні. Його прийняття супроводжується масовими протестами. Документ зустрів критику і за кордоном.

Згідно із законом, Верховний суд країни підпорядковуватиметься міністерству юстиції. Глава мін’юсту зможе самостійно призначати голів апеляційних та окружних судів, без консультацій з представниками органів правосуддя. Також закон надає депутатам роль у виборі членів Національної судової ради - органу, який призначає суддів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.