Санкції США щодо РФ можуть порушувати міжнародне право - МЗС Франції

Середа, 26 липня 2017, 15:24

Нові санкції США проти Ірану, Росії та Північної Кореї можуть порушувати міжнародне право через їх екстериторіальне охоплення.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерство закордонних справ Франції.

"Конгрес США вчора ухвалив законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї. Цей законопроект, в разі його остаточного затвердження, дозволить вживати заходів щодо європейських фізичних або юридичних осіб у зв'язку з ситуаціями, які не мають ніякого зв'язку зі Сполученими Штатами", - йдеться у повідомленні.

"Тому екстериторіальний зміст цього тексту представляється таким, що не відповідає міжнародному праву. Ми оскаржували подібні тексти, які приймалися в минулому", - зазначили в МЗС Франції.

У міністерстві також заявили, що Франція буде обговорювати це питання з Єврокомісією та з партнерами по ЄС.

"Щоб захиститися від екстериторіальних наслідків законодавства США (або іншого законодавства), ми будемо працювати як для адаптації наших національних механізмів, так і для оновлення європейських механізмів", - додали в МЗС.

Нагадаємо, Єврокомісія висловила стурбованість у зв’язку з новими санкціями США проти РФ і їх негативними наслідками для ЄС.

Нагадаємо, Палата представників США ухвалила законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції", в якому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Законодавча ініціатива перед набуттям чинності має бути схвалена Сенатом та підписана президентом США.

Про подробиці нових санкцій читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "Деталі нових санкцій проти Росії: що змінив Конгрес у законі про покарання ворогів США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.