У Німеччині засновниця першої "ліберальної" мечеті цілодобово під охороною

фото
Середа, 5 липня 2017, 14:39

Феміністка Сейран Атес, яка заснувала нову "ліберальну" мечеть в Берліні, зараз знаходиться під захистом поліції цілодобово після отримання численних погроз, у яких вона підозрює уряд Туреччини.

Про це повідомляє Die Welt.

За словами Сейран Атес, яка менше трьох тижнів тому відкрила мечеть "Ібн Рушд-Гете" (Ibn-Rushd-Goethe-Moschee) повідомила про отримання вже 100 погроз смерті.

Зазначимо, що нова ліберальна мечеть дозволяє чоловікам і жінкам молитися, а також проповідувати разом, а також просуває себе як відкриту для мусульман-ЛГБТ.

Проте у мечеті не дозволено носити мусульманський одяг, який повністю закриває обличчя.

 Фото AP

"У соціальних мережах я отримала стільки погроз смерті через заснування мечеті, що Державна служба кримінальних розслідувань вирішила, що мене треба охороняти цілодобово", - сказала вона.

Повідомляється, що у 1984 році, коли вона працювала юристкою, яка допомагала молодим жінкам, в неї стріляли. Внаслідок нападу Атес отримала серйозні поранення.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що президент Туреччини Раджеп Ердоган закликав уряд Німеччини закрити мечеть.

"Це знову ж показує, якою людиною є Ердоган, що він ніколи не розумів демократії, чи точніше, що не хоче", - сказала вона.

Атес заявила, що газети, близькі до турецького уряду, а також ісламська організація Ditib, яку підтримує Туреччина, працюють проти неї.

Зокрема, вони заявляють, що її мечеть є частиною руху турецького проповідника Феттхулаха Гюлена - якого Ердоган звинувачує в спробі перевороту минулого літа.

Зазначимо, що Сейран Атес є німецьким адвокатом та мусульманкою-феміністкою, яка народилася у Стамбулі та має курдське походження. Її сім'я переїхала до Німеччини, коли їй було шість років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.