ЄС погрожує зупинити переговори, доки Британія не сплатить рахунок за Brexit – ЗМІ

Четвер, 27 липня 2017, 14:44

Наступна фаза переговорів про вихід Британії з ЄС буде відкладена на два місяці через відмову Лондона співпрацювати з блоком у справі так званого "рахунку за розлучення".

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на інформацію закритої зустрічі на рівні послів ЄС.

Головний переговірник з боку ЄС Мішель Барньє попередив, що переговорів щодо торгівлі чи майбутніх відносин між Британією і ЄС не буде, доки не буде досягнуто істотного прогресу у питаннях захисту прав громадян ЄС, кордону Північної Ірландії і фінансових зобов’язань.

За словами Барньє, спочатку планувалося, що оцінку про досягнення "відчутного прогресу" ЄС зробить у жовтні, однак, як сказав він послам, зараз це мало можливо і швидше за все крайній строк зміститься на грудень.

Наступний раунд переговорів стартує 28 серпня, і зараз сторони схиляються до того, щоб прискорити їх хід проведенням зустрічей кожні два тижні і так до жовтня.

Британська сторона переконана, що все ж може досягти "відчутного прогресу" до жовтня для того, щоб перейти до наступної фази переговорів.

Видання також зазначає, що Мішель Барньє погрожував скасувати переговори минулого тижня, якщо Британія формально не визнає свої фінансові зобов’язання перед ЄС.

Раніше міністр фінансів Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що переговори щодо перехідної угоди, яка допоможе підприємствам уникнути серйозних потрясінь після виходу Британії з ЄС, можуть розпочатися восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.