Катарська криза: глава МЗС Німеччини летить до країн Перської затоки

Понеділок, 3 липня 2017, 12:43

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель у понеділок вирушає до країн Перської затоки, де обговорить нинішню кризу в регіоні навколо Катару.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Німеччини.

"Ми стурбовані тим, що недовіра і розбіжності зрештою можуть послабити всі сторони і регіон Перської затоки в цілому. Ми не приймаємо ні одну, ні іншу сторону. Але конфлікт у Перській затоці стосується не тільки тих, хто там сперечається, але впливає і на нас, і на наші інтереси", - йдеться у повідомленні.

За його словами, протистояння, що триває вже кілька тижнів, може негативно вплинути на боротьбу з "Ісламською державою", стабільність регіону, який серйозно підірваний кризами, напруженістю і війнами і стоїть перед економічними та соціальні викликами.

"Ми рішуче підтримуємо посередницькі зусилля еміра Кувейту. Зараз необхідний діалог між сторонами для розробки конструктивних рішень шляхом переговорів. Всі повинні зробити свій внесок і показати, що вони готові мати справу з позицією іншої сторони", - сказав Габріель перед візитом.

Повідомляється, що з 3 по 5 липня Габріель проведе переговори з керівництвом Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару і Кувейту.

Нагадаємо, Саудівська Аравія та три союзники, які бойкотують Катар, погодилися на прохання Кувейту про продовження терміну ультиматуму щодо виконання 13 вимог для Дохи ще на 48 годин.

Від Катару, зокрема, вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Як відомо, низка арабських країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.