Туреччина звинуватила Німеччину в обмеженні свободи слова через заборону виступу Ердогана

Четвер, 29 червня 2017, 17:45

Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що Німеччина обмежує свободу слова, виступаючи проти політичного мітингу, запланованого президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом під час відвідування саміту G20.

Про це повідомляє Turkish Minute.

Турецьке МЗС засудило заяву лідера Німецьких соціал-демократів (SPD) Мартіна Шульца, який закликав заборонити проведення мітингу Ердогана в Гамбурзі та критикував тюремне ув'язнення політиків та журналістів у Туреччині.

"Підхід того, хто керував Європейським Парламентом щодо свободи зібрань та вираження поглядів, зокрема, розкриває справжнє обличчя менталітету, з яким ми стикаємося, та подвійні стандарти тих, хто намагається вчити інших.

Ми рішуче засуджуємо та відхиляємо неприйнятні заяви цієї особи щодо нашого президента", - йдеться у заяві міністерства.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Німеччина відхилить прохання президента Туреччини Тайіпа Ердогана звернутися до громадян Туреччини під час відвідування саміту G20 в Гамбурзі на наступному тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.