Меркель: світовий порядок змінюється, Європа має бути єдиною

Середа, 5 липня 2017, 15:51

Співвідношення сил в міжнародній політиці змінюється, а сам світовий порядок - трансформується.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у інтерв’ю виданню Die Zeit, в якому окреслила важливість проведення саміту G20.

"Це правда, що світовий порядок змінюється, і баланс сил зміщується", - відзначила Меркель. Однак вона вважає цінним той факт, що зустріч на найвищому рівні лідерів двадцяти держав відбувається, адже бачить можливості для побудови діалогу.

Що стосується участі у саміті Володимира Путіна, Реджепа Тайіпа Ердогана та Дональда Трампа, Меркель заявила, що "необхідно прийняти стан справ таким, яким він є". "Моїм завданням як голови саміту є віднайти можливості для об’єднання, а не сприяти відсутності діалогу", - сказала Меркель.

В той же час Меркель заявила, що не можна заплющувати очі на існуючі розбіжності. Канцлер вважає розумним, щоб Європа об’єднала свої зусилля. У зв’язку канцлер наголосила на важливості ідеї економічного уряду в єврозоні та появи європейського міністра фінансів.

На запитання, чи готова Меркель повторити свою заяву про те, що Німеччина більше не може покладатися на інші країни, канцлер відповіла ствердно.

Нагадаємо, раніше Меркель заявила, що не очікує схвалення усіх питань на саміті G20 у Гамбурзі.

Зазначимо, що під час саміту G7 світові лідери не змогли домовитися з Дональдом Трампом щодо втілення у життя кліматичної угоди. Після цього Меркель заявила, що США та Велика Британія більше не є надійними партнерами Європи, тому європейцям слід взяти своє майбутнє у власні руки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.