Меркель не очікує, що країни G20 дійдуть згоди з усіх питань на саміті

Понеділок, 3 липня 2017, 15:55

Канцлер Німеччини Ангела Меркель очікує, що країни G20 дійдуть згоди що питання боротьби з міжнародним тероризмом на саміті у Гамбурзі цього тижня, проте вважає, що вони, ймовірно, матимуть розбіжності з інших питань.

Про це повідомляє Reuters.

"Я не думаю, що кінець кінцем ми матимемо спільні позиції з усіх питань, але це розумно і чесно поговорити один з одним про всі питання міжнародної дипломатії", - сказала вона на прес-конференції.

"Ми знаємо певні позиції, які має американський уряд, і я не очікую, що ці позиції будуть змінені в результаті дводенної поїздки в Гамбург", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом напередодні саміту "Великої двадцятки", який відбудеться у німецькому Гамбурзі 7-8 липня.

За даними джерел у німецькому уряді, Меркель обговорить з Трампом запобігання тероризму та фінансування операцій з підтримки миру ООН. 

Як відомо, після травневого саміту "Великої сімки" Дональд Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди. Цей крок європейські країни одноголосно засудили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.