Росія змушена співпрацювати у рамках справи MH17 – посол

Середа, 5 липня 2017, 18:01

Розгляд справ підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу МН17 у Нідерландах змусить Росію виконувати свої міжнародно-правові зобов'язання.

Про це заявив посол України у Нідерландах Всеволод Ченцов в інтерв'ю агентству УНІАН.

"Основними перевагами такого варіанту були наявність стабільного кримінального законодавства та системи правосуддя, готовність нідерландської сторони забезпечити належний судовий розгляд і, що не менш важливо, наявність в інших держав, в тому числі, у Росії, міжнародно-правових зобов'язань", - сказав він.

"Мова йде, зокрема, про те, що у відповідності до конвенцій Ради Європи, Росія зобов’язана надавати взаємну правову допомогу у кримінальних справах. Беручи до уваги позицію РФ з проблематики МН17, можна передбачити, що така взаємодія буде, м'яко кажучи, непростою. Тим не менше, необхідні правові рамки для такої співпраці існують, і все буде залежати від наявності політичної волі з боку РФ", - додав Ченцов.

Нагадаємо, посол Ченцов вважає, що суд у справі MH17 у Нідерландах може початися у найближчі місяці. 

Як раніше повідомлялося, винні у катастрофі літака "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17, який був збитий над Донецькою областю, понесуть покарання відповідно до законодавства Нідерландів.

Рішення про розгляд справ підозрюваних у Нідерландах спільно ухвалили Нідерланди, Бельгія, Австралія, Малайзія та Україна, представники яких входять до Об'єднаної слідчої групи (JIT), що розслідує збиття літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.