РФ не надавала слідчим радарні дані по катастрофі МН17 - прокуратура Нідерландів

Четвер, 6 жовтня 2016, 15:21

Заяви російського МЗС з приводу того, що вони надали міжнародній слідчій групі первинні радарні данні по катастрофі малазійського Boeing-777, який був збитий над Донецькою областю, не відповідають дійсності.

Про це сказав офіційний представник генпрокуратури Нідерландів Вім Де Браун в коментарі "Радіо ЄС – Європейська станція".

Речник МЗС РФ Марія Захарова минулого тижня заявила, що за кілька днів до оприлюднення звіту слідчої групи (Joint Investigation Team) по катастрофі МН17, Росія надала первинні данні з радарів, а експерти, нібито, проігнорували цю інформацію.

"Ні, ми досі нічого не отримували від РФ. Ніякої інформації з цього приводу вони нам не давали. Так, ми дійсно знаємо про нібито існування радарних даних, але як і ви, тільки із публікацій в газетах, публічних виступах представників РФ", - сказав Вім Де Браун.

Він також зазначив, що представники голландської прокуратури не збираються публічно спростовувати заяви представників МЗС РФ. "Ні, ми цим не повинні займатися. Це вже справа МЗС Нідерландів", - додав представник прокуратури.

Як повідомлялося, міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак було збито з контрольованої сепаратистами території Донбасу з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж. 

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.