Поліція Британії: до теракту в Манчестері може бути причетний не тільки Абеді

Четвер, 6 липня 2017, 18:22

Нападник, який скоїв теракт на концерті в Манчестері, не входив до складу великої мережі, але інші люди, які брали участь у злочині, все ще можуть формувати небезпечну групу.

Про це заявив глава поліцейської контртерористичної служби північно-західної Англії Расс Джексон, повідомляє Associated Press.

Після теракту поліція затримала 22 людей за підозрою у скоєнні правопорушень та повідомила, що вони складали більшу частину мережі Салмана Абеді, який скоїв вибух. Але всіх підозрюваних згодом відпустили без звинувачень.

За словами Джексона, поліція не виключає нових арештів при розслідуванні теракту.

"У нас немає даних про велику мережу. Однак підозрюємо, що є люди, які знали або були причетні до нападу", - сказав Джексон.

Він повідомив, що поліція реконструювала переміщення Абеді за тиждень до атаки, коли він отримав компоненти і склав вибуховий пристрій.

Джексон сказав, що розслідування, швидше за все, "триватиме ще багато місяців". "Ми вивчаємо всі можливі зв’язки і додаткові затримання та обшуки не виключені", - сказав він.

Як відомо, в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. Серед загиблих – двоє поляків. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне. 

Виконавцем теракту називають 22-річного Салмана Абеді. Він народився у Манчестері, а його родина походить із Лівії. Британська поліція затримала одного із його братів, а в Тріполі затримали його батька та другого брата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: