У США можуть арештувати $700 млн у 8 банках за фінансові операції для КНДР

П'ятниця, 7 липня 2017, 13:08

Уряд США намагається арештувати мільйони доларів у восьми великих банках за підозрою у здійсненні заборонених транзакцій для КНДР.

Про це повідомляє The Hill.

Департамент юстиції США звинуватив банки у проведенні фінансових операцій на суму в понад 700 мільйонів доларів у "заборонених" транзакціях з 2009 року.

Банки, включені у судове досьє: Bank of America Corp., Bank of New York Mellon Corp., Citigroup Inc., Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc, JPMorgan Chase & Co., Standard Chartered Plc та Wells Fargo & Co.

Повідомляється, що деякі транзакції були здійснені для компанії Dandong Zhicheng Metallic Material Co (Китай) та ще чотирьох підставних компаній.

Прокурори заявляють, що компанії намагалися уникнути санкцій за допомогою транзакцій, які можуть зробити свій внесок у розвиток військових та ядерних програм КНДР.

Раніше повідомлялося, що влада США звинуватила китайську компанію у наданні допомоги Північній Кореї з метою обійти фінансові санкції та просить суд конфіскувати 1,9 мільйона доларів, які начебто були незаконно перераховані через американські фінансові установи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.