Туреччина проігнорує резолюцію ЄП із закликом зупинити переговори про вступ до ЄС

П'ятниця, 7 липня 2017, 13:27

Туреччина не розглядатиме резолюціє Європейського парламенту, яка закликає призупинити переговори щодо членства Туреччини в ЄС.

Про це у п’ятницю заявив глава Мін’юсту Туреччини Бекір Боздаг, повідомляє Anadolu.

Боздаг назвав резолюцію Європарламенту беззмістовним документом.

"Анкара не візьме до уваги цей документ, який містить наклеп. Туреччина поверне резолюцію наклепникам, які її підготували", - сказав Боздаг.

Раніше турецький міністр у справах ЄС звинуватив Європарламент у саботажі стосунків між Анкарою та Брюсселем у зв’язку з ухваленою резолюцією.

Нагадаємо, Європейський парламент у четвер, 6 липня, схвалив резолюцію із закликом призупинити переговори щодо членства Туреччини в Європейському союзі, якщо Анкара продовжить впроваджувати конституційні зміни, схвалені на референдумі у квітні цього року. 

Зазначимо, що схвалена резолюція Європарламенту не є зобов’язуючою. Європейська комісія та уряди країн ЄС поки ігнорують заклики до офіційного призупинення процесу переговорів.

ЄС жорстко критикує Туреччину за порушення права і свобод людини, переслідування політичних опонентів та недотримання демократичних цінностей. Однак для блоку критично важливо зберегти укладену минулого року угоду з Анкарою про стримання потоку мігрантів.

Туреччина веде переговори про вступ до ЄС 12 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.