У КНДР "пишно" відсвяткували запуск першої міжконтинентальної балістичної ракети

фото, відео
П'ятниця, 7 липня 2017, 14:39

Північна Корея відсвяткувала свій перший тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це повідомляє AFP.

Святкування проходили у центрі столиці, поруч із кам'яним пам'ятником засновнику ідеології Кім Ір-Сену.

 
Жінки та чоловіки у традиційних костюмах танцюють на площі 

"За нинішнього лідера Кім Чен-Ина, онука Кім Ір-Сена, ізольована, збідніла країна зробила швидкий прогрес у напрямку своєї мрії зі створення ракети, яка може доставити ядерну зброю до Сполучених Штатів", - відзначає агентство.

Нагадаємо, 4 липня - в День Незалежності США - лідер КНДР запустив ракету Hwasong-14, яка, за словами аналітиків та зарубіжних офіційних осіб, мала діапазон до 8000 кілометрів, що дозволяє досягти Аляски та Гаваїв.

Кім, який особисто керував запуском, описав його як подарунок "американським ублюдкам".

Повідомляється, що тисячі чиновників, солдатів та громадян зібралися в столиці в четвер ввечері на святкування.

"Ми з ентузіазмом відзначаємо успішний тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети, найбільшу віху в історії нашої республіки", - сказано в написі на банері, розміщеному на площі Кім Іл-Сун.

За інформацією Korean Central News Agency, у святкуваннях взяли участь Кім Йон-Нам, титульний глава держави (друга людина в північнокорейській державній ієрархії), та генерал-майор Хван Пхень-Со.

"Якщо американські імперіалісти зроблять навіть найменші військові провокації проти Півночі, то її армія покаже світу, як територія США буде перетворена на попіл", - цитує корейське агентство слова виступаючих чиновників КНДР.

Як відомо, у вівторок, 4 липня, Пхеньян повідомив, що провів успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Офіційні особи США підтвердили запуск. Повідомлялося, що ракета здатна досягти території Аляски.

У своєму Twitter президент США Дональд Трамп прокоментував черговий запуск ракети КНДР, заявивши, що Китай може посилити заходи проти Пхеньяну, щоб "покінчити з цим безглуздям раз і назавжди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.