Держдеп США підтвердив призначення спецпредставника по Україні

П'ятниця, 7 липня 2017, 16:00

У Дреждепартаменті США підтвердили призначення колишнього посла країни у НАТО Курта Волкера спеціальним представником по Україні.

Про це ідеться у заяві, опублікованій на сайті відомства.

Згідно з повідомленням, державний секретар США Рекс Тіллерсон оголосив у п’ятницю, 7 липня, про призначення спеціальним представником щодо України Курта Волкера.

"Посол Волкер, який раніше працював постійним представником США в НАТО, а також директором у справах Європи та Євразії Ради національної безпеки, буде відповідальним за просування зусиль США з досягнення цілей, поставлених у рамках Мінського процесу", - ідеться у повідомленні.

Очікується, що Курт Волкер буде супроводжувати державного секретаря Рекса Тіллерсона під час візиту до Києва 9 липня та проводитиме регулярні зустрічі з українською стороною та іншими учасниками "нормандського формату" - Росією, Німеччиною та Францією.

"Сполучені Штати, як і раніше, повністю віддані цілям мінських угод, і я повністю впевнений у тому, що Курт продовжить наші зусилля щодо досягнення миру в Україні", - цитує прес-служба держсекретаря Тіллерсона.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про призначення колишнього посла країни у НАТО Курта Волкера спеціальним представником по Україні.

Курт Волкер є кар’єрним дипломатом і спеціалістом по Європі, який також працював у Білому домі. З 2008 по 2009 роки він був постійним представником США при НАТО.

Крім того, Курт Волкер є виконавчим директором Інституту міжнародного лідерства Маккейна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.