Катар поскаржився в СОТ на економічну блокаду арабських держав

Вівторок, 1 серпня 2017, 09:59

Катар подав скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) через "незаконну блокаду", введену країнами-сусідами Перської затоки.

Про це повідомляє AFP.

Міністерство економіки та торгівлі Катару зазначило, що скарга була подана до органу врегулювання спорів СОТ проти країн, які вчинили блокаду.

"У скарзі країни, які вчинили блокаду, звинувачуються у порушенні основних законів та конвенцій СОТ про торгівлю товарами та послугами та пов'язаних з торгівлею аспектами в інтелектуальній власності", - заявили в катарському міністерстві.

Як відомо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн у червні розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром та звинуватили його у підтримці тероризму. Вони висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Від Катару вимагали розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Катар категорично відмовився виконувати будь-які вимоги, які порушують його суверенітет та міжнародне право.

Згодом, чотири арабські країни - ОАЕ, Саудівська Аравія, Бахрейн та Єгипет, які оголосили бойкот Катару, пішли на поступки та більше не наполягають на виконанні Дохою усіх 13 вимог з оприлюдненого раніше ультимативного списку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.