Ірландський прем'єр-міністр: Я сподіваюся, Brexit не відбудеться

Вівторок, 1 серпня 2017, 11:49

Новий прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар сподівається, що Велика Британія зможе знайти спосіб, щоб залишитися в Євросоюзі.

Про це повідомляє The Irish Times.

"Я все ще сподіваюсь, що він (Brexit. - Ред.) не відбудеться. Brexit - це британська політика, а не ірландська", - заявив Варадкар.

"Саме Сполучене Королівство вирішило піти, і, на мій погляд, коли мова йде про мою роботу в Брюсселі, то працюючи з іншими європейськими прем'єр-міністрами та президентами, частина моєї компетенції - тримати двері відкритими, не лише до Євросоюзу, а також до єдиного ринку, а також в митний союз, якщо вони вирішать піти далі в цьому напрямку. Я думаю, це буде найкращим результатом для Ірландії та Північної Ірландії та Британії", - додав прем'єр-міністр Ірландії.

За словами Варадкара, найкращий спосіб уникнути кордону між Північною Ірландією та Ірландією "полягає в тому, щоб Сполучене Королівство залишилося в Євросоюзі, або якщо ні, то принаймні залишилося у єдиному ринку та митному союзі, і двері для них відкриті".

Нагадаємо, у червні 2017 року парламент Ірландії затвердив Лео Варадкара на посаді прем’єр-міністра. Він став наймолодшим главою уряду в історії країни і першим геєм, який отримав цю посаду.

Як відомо, Британія має вийти з ЄС наприкінці березня 2019 року, але після цього передбачається певний перехідний період, щоб згладити наслідки Brexit, перш ніж будуть встановлені нові довгострокові відносини з ЄС.

У Великій Британії вважають, що будь-яка "перехідна угода" з ЄС після Brexit повинна закінчитися до наступних загальних виборів, тобто до 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: