Туреччина і Катар розпочали спільні військові навчання

Вівторок, 1 серпня 2017, 15:13

Туреччина та Катар у вівторок розпочали спільні військові навчання, участь у яких беруть 250 турецьких військових та 30 одиниць техніки.

Про це повідомляє Hürriyet Daily News.

У першій фазі спільних навчань беруть участь сухопутні війська Туреччини. У рамках другої фази до навчань залучать військово-морські сили двох країн. Зокрема, турецький фрегат "TCG Gökova", який прибув до Катару з понад двома сотнями вояків на борту.

Проведення спільних навчань є частиною угоди, спрямованої на зміцнення обороноздатності двох країн, а також "активізації зусиль по боротьбі з озброєними групами та підтримки стабільності в регіоні".

Парламент Туреччини 7 червня ратифікував законопроект, який дозволив розмістити на військовій базі у Катарі ще більше турецьких військових. База була створена у Катарі у рамках угоди, підписаної в 2014 році.

Останні спільні навчання відбувається на тлі політичної напруженості між країнами Перської затоки.

Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн, Єгипет і ряд інших країн розірвали відносини з Катаром, звинувативши емірат в підтримці тероризму. Країни висунули низку вимог до Катару, серед яких – закриття військової бази Туреччини на території емірату. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.