Посланник Німеччини з питань реформ відвідає Україну найближчим часом

П'ятниця, 11 серпня 2017, 14:47

З 14 по 19 серпня 2017 року Україну відвідає професор Ґеорґ Мільбрадт, спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ.

Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні.

"На запрошення президента України федеральному урядові вдалося залучити прем'єр-міністра у відставці пана Мільбрадта як спеціального посланника з питань реформ в Україні, зокрема у сфері доброго врядування і децентралізації. Як консультант в Україні та інших країнах проф. Мільбрадт володіє багаторічним досвідом у цій сфері", - повідомили у посольстві.

Повідомляється, що запрошення президента України адресовано усім державам-членам Групи Семи і охоплює сім відібраних сфер реформ.

Мандат професора Мільбрадта розраховано на один рік.

Про особу: Ґеорґ Мільбрадт вивчав у Мюнстері економічну теорію, право і математику. У 1973 році йому було присуджено перший науковий ступінь, а у 1980 році він захистив дисертацію у галузі економіки, зокрема у галузі публічних фінансів. У листопаді 1990 року його призначено міністром фінансів Республіки Саксонія. На цій посаді в переломний період після возз'єднання Німеччини пан Мільбрадт відповідав за реорганізацію управління фінансами, будівництвом і нерухомістю цієї федеральної землі, а також формував процес трансформації від соціалістичного планового господарства до устрою на засадах ринкової економіки.

З 2002 до 2008 року він був прем’єр-міністром Республіки Саксонія. Під час своєї роботи у саксонському уряді він був також членом Бундесрату і завдяки цьому був залучений до законодавчої діяльності федерації. З 1995 року він є професором публічних фінансів і викладає наразі у Технічному університеті Дрездена.

Раніше повідомлялося, що в Україні з вересня працюватиме посланник уряду Німеччини з питань децентралізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.