У Нідерландах суд залишив під вартою 2 осіб, затриманих через "яєчний скандал"

Середа, 16 серпня 2017, 10:26

Двоє громадян Нідерландів у вівторок постали перед судом рамках розслідування справи щодо заражених фіпронілом яйцями.

Про це повідомляє Euractiv.

Двоє чоловіків 31 і 24 років з'явилися перед суддею окружного суду в місті Зволле під час закритого слухання.

Обидва підозрюваних були затримані 9 серпня, коли правоохоронці обшукали вісім об'єктів , в тому числі два об’єкти компанії Chickfriend, де працювали затримані.

Раніше голландські ЗМІ повідомляли, що, компанія Chickfriend свідомо купувала  інсектицид, який знайшли потім у яйцях.

"Суддя вирішив, що на сьогоднішній день є достатньо підозр щодо утримання цих осіб під вартою. Державна прокуратура підозрює двох керівників дезинфекційної компанії у застосуванні фіпронілу на птахофабриках у Нідерландах", - йдеться в повідомленні суду.

"Тим самим вони загрожували громадському здоров'ю, і є підозри, що вони знали, що біоцид був заборонений", - додав суддя.

На сьогоднішній день 17 країн, включаючи особливий адміністративний район Гонконг, повідомили про заражені фіпронілом яйця.

Раніше повідомлялося, що уряд Бельгії визнав, що в червні їм було відомо, що яйця з голландських птахоферм можуть бути заражені інсектицидами - за місяць до того, як всі дізналися про проблему.

Наприкінці липня влада Нідерландів закрила 138 птахофабрик після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринницьких фермах через загрозу для здоров’я людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.