Шредер вважає, що його робота у "Роснефти" не зашкодить СДПН на виборах

Четвер, 17 серпня 2017, 10:17

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його входження до ради директорів російської компанії "Роснефть" не матиме негативного впливу на позиції Соціал-демократичної партії на виборах до Бундестагу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Я не вважаю, що своїм мандатом спричиню шкоду моїй партії. Я балотуватимусь, незважаючи на усю критику, яку я вважаю несправедливою", - сказав Шредер.

Раніше кандидат у канцлери від СДПН Мартін Шульц критично сприйняв інформацію про висунення Шредера у раду директорів "Роснефті", що перебуває під санкціями ЄС через анексію Росією півострова Крим.

"Кожен сам має знати, що він говорить. Я, тим не менше, підтримаю Мартіна Шульца на виборах, якщо він цього хоче", - сказав Шредер, коментуючи заяву Шульца.

Він також похвалив позицію глави Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера, який запропонував тимчасово закрити очі на конфлікт навколо Криму, а до того досягнути прогресу по інших пунктах відносин з Москвою.

Свою заробітну плату незалежного директора у складі ради директорів російської компанії Шредер оцінює приблизно у $350 тисяч.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Герхард Шредер очолив раду директорів дочки "Газпрому", компанії "Північний потік-2".

Колишній канцлер ФРН негативно ставиться до санкцій ЄС проти Росії, так як вони "наносять значні збитки обом сторонам".

Герхард Шредер був канцлером ФРН з 1998 по 2005 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.