МЗС Росії викликало послів трьох країн через недопущення РФ до музейного проекту в Польщі

Четвер, 17 серпня 2017, 17:38

МЗС Росії викликало послів трьох країн, які підтримали рішення продовжувати роботу над проектом оновлення музею в нацистському таборі Собібор без Росії.

Про це заявила на брифінгу представник МЗС Марія Захарова, передає агентство "РИА Новости".

Вона заявила, що МЗС РФ здивоване зміною позиції партнерів по проекту - Нідерландів, Словаччини та Ізраїлю - щодо російської участі.

"У зв'язку з цим були змушені запросити для пояснень і серйозної розмови в МЗС Росії керівників дипломатичних місій згаданих країн у Москві. Все-таки совість має бути", - заявила Захарова.

"Вважаємо рішення міжнародного керівного комітету, відповідального за будівництво оновленого музею на місці колишнього нацистського табору смерті Собібор, не допускати до участі в проекті Росію кричущим фактом історичної амнезії", - сказала Захарова.

Табір смерті Собібор на території Польщі функціонував з березня 1942 року до кінця 1943 року. Росію запросили приєднатися до проекту оновлення музею в 2013 році.

Проект, ініціаторами якого виступили Польща, Ізраїль, Нідерланди і Словаччина, передбачає будівництво нового меморіалу, обладнання музею, створення відповідної інфраструктури.

Однак у липні Варшава заявила, що на засіданні Міжнародного керівного комітету проекту було вирішено продовжувати співпрацю в колишньому складі без участі Москви. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.