Трамп підписав закон про санкції проти Росії

Середа, 2 серпня 2017, 17:37

Президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії, Північної Кореї та Ірану. 

Про це у середу, 2 серпня, повідомило видання Bloomberg із посиланням на Білий дім. 

У повідомленні ідеться, що Трамп підписав закон, але до нього додається додаток із застереженнями від адміністрації президента щодо наслідків та конституційності деяких положень.

У заяві Трампа немає сигналу про намір обійти аспекти закону, пише видання. Натомість Трамп готовий діяти відповідно до своїх конституційних повноважень. "Ця мова залишає простір для інтерпретації, яким чином буде втілюватися цей закон", - пише Bloomberg.

Застереження Трампа стосуються чотирьох сфер: посягання на орган виконавчої влади, ненавмисна шкода американським компаніям та бізнесу, а також міжнародним партнерам США, а також обмеження гнучкості адміністрації діяти у згоді з союзниками у боротьбі з Росією. 

Раніше Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Трамп не підтримує нові санкції проти Росії, однак підпише прийнятий Конгресом закон.

Нагадаємо, обидві палати Конгресу США підтримали законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції". У ньому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Документ обмежує можливість Трампа знімати санкції з Росії, а також підтверджує дію обмежень, накладених минулою адміністрацією.

Наприкінці минулого тижня Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ вимагає у США до початку осені скоротити число дипломатичних співробітників до 455 осіб. Володимир Путін у неділю заявив, що мова іде про скорочення 755 співробітників дипмісії США. 

Детальніше про ухвалений Конгресом санкційний законопроект читайте у матеріалі на сайті ЄвроПравди: "Сенат підтвердив новий пакет санкцій: що саме чекає на Росію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.