РФ забрала у США дачу та вимагає скоротити дипломатичний персонал до 455 осіб

П'ятниця, 28 липня 2017, 12:25

Росія звернулася до США з вимогою до 1 вересня скоротити свій дипломатичний персонал до 455 осіб у РФ, та повідомила, що забороняє посольству США користуватися складськими приміщеннями в Москві та дачею у Срібному бору.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"В США приймаються рішення про незаконні санкції проти Російської Федерації, вилучається російська дипломатична власність, оформлена в юридично зобов'язуючих двосторонніх документах, вислані з країни російські дипломати. Це явно порушує Віденську конвенцію про дипломатичні відносини та загальноприйняту дипломатичну практику", - йдеться у заяві.

"У зв'язку з цим пропонуємо американській стороні до 1 вересня цього року привести кількість дипломатичних осіб та технічного персоналу, що працюють у посольстві США в Москві, в загальних консульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, в точну відповідність з числом російських дипломатів та співробітників технічного персоналу, які знаходяться в США", - заявили в МЗС РФ, зазначивши, що кількість дипломатичного персоналу США має бути скорочена до 455 осіб.

Згідно із заявою, Росія також забирає з 1 серпня у посольства США складські приміщення в Москві та дачу.

"Російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору", - сказано в заяві.

В російському МЗС також застерегли, що у разі нових односторонніх дій американського уряду щодо скорочення чисельності російських дипломатів в США буде дано дзеркальну відповідь.

Нагадаємо, адміністрація Барака Обами 2016 року наказала конфіскувати резиденції, які російські дипломати використовували для відпочинку та розваг у США.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США здійснили "грабіж серед білого дня", конфіскувавши дипломатичні маєтки росіян минулого року.

Цей крок був частиною американських заходів проти Москви за те, що вона втручалась в президентські вибори в США. Тоді США також вислали 35 російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.