У Німеччині невідомі підпалили приватний і агітаційний автомобілі політика СДПН

Вівторок, 22 серпня 2017, 12:42

У німецькому місті Херн за декілька тижнів перед виборами до Бундестагу невідомі підпалили приватний і агітаційний автомобіль політика Соціал-демократичної партії Німеччини Мішель Мюнтеферінг.

Про це повідомляє Spiegel Online.

Приватний і агітаційний автомобіль, які були припарковані поряд з будинком політика, загорілися після того як невідомі розбили вікна і закинули в салони автомобілів коктейлі молотова. Інцидент стався увечері в понеділок.

Очевидці повідомили, що бачили двох чоловіків у темному одязі, що тікали з місця події.

Поліція розшукувала виконавців підпалу з допомогою вертольота, однак станом на ранок вівторка не знайшла їх.

За фактом підпалу ведеться розслідування. Поліція не виключає, що напад мав політичне підґрунтя.

Мішель Мюнтеферінг – дружина Франца Мюнтеферінга, який очолював СДПН у 2004-2005 роках та 2008-2009 роках, а також був віц-канцлером Німеччини у 2005-2007 роках. З 2013 року вона є депутатом Бундестагу від Херну і очолює німецько-турецьку парламентську групу.

Наразі невідомо, чи пов’язаний підпал автомобілів політика з аналогічним інцидентом у Херні у травні, коли були підпалені три автомобіля політика від ХДС.

Напередодні глава МЗС і лідер СДПН Зігмар Габріель заявив, що його дружині погрожують після його критичних висловлювань на адресу турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.