Британія хоче юридичне роз'яснення з боку ЄС щодо плати за Brexit

Середа, 30 серпня 2017, 08:30

Британська команда переговірників на чолі з Девідом Девісом вимагає правових роз'яснень від посадових осіб Брюсселя щодо плати за процес виходу з Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Guardian.

Високопоставлене урядове джерело заявило, що британські переговірники закидали посадовців ЄС запитами щодо правових принципів, які Брюссель буде використовувати, щоб зробити фінальні підрахунки.

Повідомляється, що команда Девіса перебуває у роздумах з приводу того, що британський уряд повинен опублікувати документ, в якому буде викладена власна позиція щодо законопроекту про вихід із блоку, - вказуючи на те, що Комісія ще не подала документ щодо питання кордону в Північній Ірландії, тоді як Велика Британія вже це зробила.

Раніше повідомлялося, що Британія готова заплатити Євросоюзу 40 млрд євро за Brexit, якщо Брюссель погодиться обговорити торгову угоду в рамках угоди про майбутнє партнерство.

Нагадаємо, Британія та ЄС проводять третій раунд переговорів на цьому тижні, де намагаються вирішити питання прав громадян ЄС та Британії, які живуть за кордоном, фінансового врегулювання та кордону Ірландії та Північної Ірландії.

Напередодні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Великої Британії вагається, щоб викласти на стіл всіх свої карти щодо Brexit.

Тоді як в офісі британської прем'єрки заявили, що Велика Британія почуває себе у хорошій позиції на переговорах з Євросоюзом щодо Brexit і до жовтня хоче перейти до обговорення своїх майбутніх відносин з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.