Глава Пентагону: США не відкидають дипломатичного вирішення кризи з КНДР

Середа, 30 серпня 2017, 18:45

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив у середу, що США не відмовились від ідеї дипломатичного вирішення  конфлікту з КНДР.

Про це повідомляє Reuters.

На запитання журналістів, чи вичерпали США дипломатичні рішення довкола конфлікту з Північною Кореєю Меттіс відповів заперечно.

"Ми ніколи не відкидаємо дипломатичних кроків. Ми продовжуємо працювати разом, міністр (міністр оборони Південної Кореї, із яким Меттіс проводив зустріч – Ред.) і я поділяємо відповідальність із забезпечення захисту для наших народів та наших інтересів", - відзначив Меттіс.

Таким чином глава Пентагону не погодився з президентом Дональдом Трампом. За кілька годин до цього Трамп написав у своєму Twitter, що розмови не допоможуть вирішити конфлікт навколо Північної Кореї.

Нагадаємо, Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо та впала у море.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав дії КНДР - безпрецедентними, що становлять серйозну й смертельну загрозу Японії.

Рада Безпеки ООН у своїй заяві "рішуче засудила" запуск ракети КНДР.

Президент США Дональд Трамп відреагував на останній запускбалістичної ракети з Північної Кореї, заявивши , що всі варіанти дій у відповідь знаходяться у нього "на столі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.