Місія Італії в Лівії зі стримування потоку мігрантів триватиме попри погрози - посол

П'ятниця, 4 серпня 2017, 16:22

Посол Італії в Лівії заявив, що морська місія Італії для стримування потоку мігрантів і боротьби з контрабандистами триватиме попри погрози командувача Лівійської національної армії Халіфа Гафтара.

Про це повідомляє The Associated Press.

Посол Італії в Лівії Джузеппе Перроне заявив, що погрози не зупинять італійську місію в Лівії.

За інформацією Al Arabiya, лівійський уряд оприлюднив сьогодні відео прибуття італійського військово-морського корабля у порт в Тріполі, підкресливши, що італійський корабель не порушує національний суверенітет країни.

Раніше командувач Лівійської національної армії Халіфа Гафтар пригрозив бомбити італійські судна в територіальних водах країни, коли стало відомо про рішення італійського уряду направити військові кораблі до Лівії для стримування потоку мігрантів і боротьби з контрабандистами.

Як відомо, уряд Італії підтримав відправку місії до Лівії для стримування потоку мігрантів і боротьби з контрабандистами.

Прем'єр-міністр Лівії нещодавно зустрівся в Римі з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні та попросив Італію відправити кілька кораблів для боротьби з контрабандистами.

За даними Ansa, більшість з 95 тисяч мігрантів, які прибули до Італії цього року, розпочали свою подорож Середземним морем саме з Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.