Німецькі ЗМІ про скандальну заяву Лінднера щодо Криму: Краще б він помовчав

Понеділок, 7 серпня 2017, 19:24

Німецькі ЗМІ прокоментували резонансні заяви лідера німецьких лібералів Крістіана Лінднера щодо анексії Криму та перспективи послаблення санкцій проти Росії.

Підбірку реакцій німецьких ЗМІ публікує Deutsche Welle.

Німецьке видання Spiegel Online назвало заяву лідера Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера (Christian Lindner) у своєму коментарі "легковажним сигналом".

Видання вважає цілеспрямованою провокацією слова Лінднера, котрий хоче будь-що повернути ВДП до Бундестагу.

"Але якою ціною? Пропозиціями Путіну, щоб він міг зберегти своє обличчя? Шефові Кремля, котрий анексував Крим, що є тяжким порушенням міжнародного права? Тому, хто і донині надає підтримку проросійським сепаратистам у Східній Україні зброєю та грошима?", - пише Spiegel Online.

"Шеф ВДП виправдав свої висловлювання тим, що знову хоч якось говориться про Крим, про який начебто так довго мовчали. Краще б він мовчав", - наголошує видання.

Якщо ВДП ігнорує порушення міжнародного права у Криму, то вона не є готовою до урядування, коментує заяви лідера вільних демократів видання Tagesspiegel.

Видання Die Welt пише: "Тоді, коли він (Лінднер - Ред.) хоче наперед звільнити Кремль від дотримання базових норм міжнародного права, він підриває основні стовпи західної переговорної позиції супроти автократичного агресора. І це якраз тоді, коли режим Путіна через незаконну операцію з газовими турбінами Siemens в анексованому Криму ще раз продемонстрував, що право, закон і закріплені угодами домовленості його не хвилюють, і що він не боїться жодної втрати обличчя в очах Заходу, від якої його Лінднер хоче врятувати у своїй суміші безтямної наївності та завчасної запопадливості".

Нагадаємо, глава Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово "загерметизувати" і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою.

Згодом глава Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

В уряді Німеччини запевнили, що не змінили свою позицію щодо питання анексованого Росією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.