Меркель і Шульц проведуть вирішальні теледебати перед виборами у Бундестаг

П'ятниця, 1 вересня 2017, 20:17

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і лідер Соціал-демократичної партії Мартін Шульц в неділю проведуть теледебати, які можуть стати вирішальними для перемоги на виборах.

Про це пише Stuttgarter-Zeitung.

Дебати Меркель і Шульца, як очікується, будуть транслюватися на кількох німецьких телеканалах 3 вересня. За даними опитувань, їх планують подивитися близько 20 млн німецьких виборців, тобто кожен третій виборець.

Дебати пройдуть в Берліні і триватимуть 90 хвилин. Видання відзначає, що тиск на Шульца перед телевізійної дуеллю величезний, оскільки це його "останній шанс" запобігти подальшому падінню рейтингу популярності.

Соціал-демократи сподіваються, що Шульцу вдасться переконати виборців, які ще не визначилися за кого голосувати, а таких за опитуваннями кожен другий.

Вибори в бундестаг відбудуться 24 вересня, в разі перемоги Християнських демократів Ангела Меркель залишиться канцлером четвертий термін поспіль.

Про передвиборчі настрої у ФРН читайте в статті: "Ангела Меркель до перемоги готова: секрет політичного довголіття канцлерки Німеччини"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.