Кувейт висилає посла КНДР після зустрічі еміра країни із Трампом

Неділя, 17 вересня 2017, 12:41

У Кувейті після зустрічі еміра країни із президентом США заявили про рішення вислати посла Північної Кореї та ще чотирьох дипломатів.

Про це повідомляє The Associated Press.

Рішення Кувейту було прийнято після того, коли його головний емір здійснив недавню поїздку до Вашингтона для зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

"США посилюють тиск на своїх союзників, щоб обрізати всі зв'язки з Північною Кореєю у відповідь на зусилля Пхеньяна щодо розробки ядерної зброї далекого радіусу дії, здатної вразити американські міста", - відзначає агентство.

Нагадаємо, нещодавно Північна Корея провела черговий запуск ракети, яка пролетіла в напрямку північного японського острова Хоккайдо і впала в Тихий океан.

Як відомо, 5 серпня Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію, яка посилює санкції проти Північної Кореї. Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту, який складає $3 млрд на рік.

11 вересня Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї, але в резолюцію не включили найжорсткіші заходи, пропоновані адміністрацією президента США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.