Ультраправа партія вперше може потрапити до парламенту ФРН – опитування

Понеділок, 18 вересня 2017, 11:23

Антиіммігрантська партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD) зберігає лідерство серед так званих "маленьких партій" за тиждень до виборів у Бундестаг.

Про це свідчать результати останніх соцопитувань, повідомляє Deutsche Welle.

Рівень підтримки AfD складає 11 відсотків, а це означає, що партія може посісти третє місце на виборах. Ультраправа партія вперше може потрапити до парламенту Німеччини.

Партія "Ліві" за результатами опитувань може розраховувати на 10 відсотків, "Вільні демократи" (FDP) - на 9 відсотків і партія "Зелених" - на 8 відсотків.

Лідирує в опитуваннях, як і раніше, Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель та його баварський сестринський Християнсько-соціальний союз (ХСС) - 36 відсотків.

Другою іде Соціал-демократична партія під керівництвом колишнього президента Європарламенту Мартіна Шульца - 22 відсотки.

Нагадаємо, міністр юстиції Німеччини попередив, що кілька частин виборчої платформи ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" є незаконними.

Александер Гауланд, який разом з Аліс Вайдель очолює передвиборний список AfD, заявив, що незважаючи на санкції, Росія ніколи не віддасть Україні Крим.

Нещодавно Гауланд також потрапив у скандал, заявивши, що німці повинні пишатись тим, чого досягали їхні солдати під час Першої та Другої світових воєн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.