Екс-глава Пентагону: подумайте, що робитиме Путін, якщо США продадуть Україні зброю

Понеділок, 18 вересня 2017, 12:18

Президент РФ Володимир Путін має значні можливості для ескалації конфлікту на Сході України, якщо США нададуть Україні зброю.

Про це заявив колишній глава ЦРУ та Пентагону Роберт Гейтс в інтерв’ю "Європейській правді".

"Замисліться, що робитиме Путін, якщо ми продамо Україні оборонну зброю. Росія набагато ближча до ваших кордонів, аніж ми. Більше того, російські військові вже є всередині ваших кордонів. Тому Путін має неймовірну спроможність до ескалації конфлікту на Сході України, якщо США нададуть вам зброю. Тому подумайте, чи хочете ви йти цим шляхом", - сказав Гейтс.

Він зазначив, що кожна країна має право на оборону, і може просити США про допомогу зброєю.

"І якщо ви проситиме, то зрештою ця зброя буде надана. Але я би рекомендував Києву прораховувати на два-три кроки вперед", - додав Гейтс.

Нагадаємо, спецпредставник США з питання України Курт Волкер не вважає логічними аргументи проти надання Україні високоточної американської летальної зброї, які звучать в інформаційному просторі.

Як відомо, противники надання такої зброї вважають, що це зробить Росію більш агресивною.

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше повідомила, що переговори з США щодо надання Україні летального оборонного озброєння вже перейшли в практичну площину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: