Міграційний потік до Іспанії та Італії зростає - Frontex

Понеділок, 18 вересня 2017, 14:37

Кількість мігрантів, які прибувають через Середземне море до Італії, продовжує зменшуватися, в той час як потік до Іспанії та Греції зростає.

Про це повідомляє прикордонне агентство ЄС Frontex.

У серпні на території чотирьох основних міграційних маршрутів в ЄС було виявлено приблизно 12 200 випадків незаконного перетину кордону.

Загальна кількість виявлених мігрантів на цих маршрутах протягом перших восьми місяців 2017 року зменшилася на дві третини у порівнянні з тим же періодом минулого року до приблизно 142 700 осіб.

У серпні кількість мігрантів, які прибули до Італії через центрально-середземноморський маршрут, знизилась на 60% порівняно з попереднім місяцем до 4500 осіб. Це найнижчий показник з січня.

У цьому році громадяни Нігерії та Гвінеї склали найбільшу кількість виявлених мігрантів на цьому маршруті.

Кількість нелегальних перетинів кордону в Західному Середземномор'ї в серпні досягла приблизно 2400, що більш ніж вдвічі перевищує показник минулого року.

За перші вісім місяців року кількість мігрантів, що прибули до Іспанії становила 13600, що майже втричі перевищує показники за аналогічний період 2016 року.

Кількість мігрантів, які прибули до Греції в серпні склала 4200 осіб, що майже на чверть більше, ніж у попередньому місяці. За перші вісім місяців приблизно 21100 мігрантів досягли Греції, приблизно десята частина того ж періоду 2016 року.

У серпні на маршруті Західних Балкан спостерігається порівняно невелика кількість нелегальних перетинів кордону. Причиною цього є те, що менше мігрантів залишають Туреччину через сухопутні кордони і прямують на Балкани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: