Орбан відповів Юнкеру листом: "Угорщина – не країна мігрантів"

П'ятниця, 8 вересня 2017, 14:06

Угорський прем’єр Віктор Орбан у своєму листі до президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера заявив, що Угорщина не є країною мігрантів та не хоче нею стати.

Відповідний лист був написаний у відповідь на нещодавній лист Юнкера щодо прохання угорського прем’єра про виділення коштів на безпеку кордонів, повідомляє Politics.hu.

Нагадаємо, Юнкер розкритикував Орбана через вимогу компенсації на стіну від мігрантів. Солідарність – це "вулиця із двостороннім рухом", а Угорщині було запропоновано чимало можливостей для фінансування захисту кордонів, заявив президент Єврокомісії.

У своєму листі-відповіді Орбан заявив, що "інтерпретація солідарності президентом (Єврокомісії) не відповідає ні законодавству ЄС, ні історичним традиціям Угорщини".

"На відміну від деяких інших великих держав-членів ЄС, Угорщина не має колоніального минулого", - заявив Орбан, додавши, що "іммігрантські країни мають зобов'язання, що випливають з колоніального минулого".

"Угорщина не є країною мігрантів і не хоче нею стати", - заявив він.

Нагадаємо, Угорщина просить Євросоюз профінансувати половину вартості заходів, спрямованих на захист південних кордонів країни від мігрантів. Йдеться про понад 400 мільйонів євро. Зокрема, Угорщина просить компенсувати витрати за спорудження паркану від біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.