Декларацію про реформу ООН підтримали 128 країн - Гутерріш

Понеділок, 18 вересня 2017, 18:34

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступив із заявою про реформу Організації Об'єднаних Націй, на підтримку якої виступили вже 128 країн.

Про це повідомляється на сайті ООН.

"Наша спільна мета - це, щоб у XXI століття ООН була більше зосереджена на людях, і менше на процесі, більше на наданні допомоги, і менше на бюрократії", - заявив генеральний секретар ООН на заході, який організовано спільно із президентом США Дональдом Трампом.

За його словами, декларація щодо реформи ООН, яка складається із 10 пунктів, спрямована на спрощення процедур та децентралізацію рішень, з більшою прозорістю, ефективністю та підзвітністю.

Нагадаємо, одразу після перемоги на виборах президент США Дональд Трамп заявляв, що буде наполягати на реформах і змінах в Організації Об'єднаних Націй, щоб зробити її більш ефективною у вирішенні глобальних проблем.

Як відомо, Трамп неодноразово критикував загальну ефективність ООН, заявивши, що організація мало що робить для вирішення глобальних проблем.

Варто додати, що Сполучені Штати є найбільшим донором ООН, їх внесок в бюджет організації становить 22% від загального бюджету ( 5,4 млрд дол.) і 28% бюджету миротворчих операцій ООН (7,9 млрд дол.).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.