ООН: у 2016 році зафіксовано рекордну кількісту біженців у світі

Понеділок, 19 червня 2017, 11:56

Загальна кількість людей у світі, які були вимушені покинути свої домівки, станом на кінець 2016 року становила 65,5 мільйонів людей.

Про це ідеться у звіті агенції ООН у справах біженців, повідомляє BBC.

У порівнянні з 2015 роком число біженців зросло на 300 тисяч осіб. До цієї цифри входять біженці, внутрішні переселенці та шукачі притулку.

Темпи зростання нижчі, аніж були у 2014-2015 роках, коли цей показник становив 5 мільйонів осіб. Однак, як зазначив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, такий результат є очевидною невдачею міжнародної дипломатії.

"Здається, світ більше не в змозі укладати мир", - сказав Гранді. Він додав, що до вимушеного переселення призводять як старі конфлікти, які тривають роками, так і нові.

Гранді наголосив на фінансовому тягарю, який лягає на плечі бідних країн світу, адже близько 84% переміщених осіб живуть сааме у бідних країнах та країнах із середнім рівнем доходу.

Комісар ООН висловив сподівання, що невтішні рекордні цифри змусять заможні країни не тільки прийняти більшу кількість біженців, а й замислитись над інвестиціями у мирне врегулювання конфліктів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.