Україна направила в СОТ вимогу щодо консультацій з Казахстаном

Середа, 20 вересня 2017, 09:35

В рамках Світової організації торгівлі Україна направила вимогу про проведення консультацій із Казахстаном.

Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

Причиною запиту є встановлення Євразійською економічною комісією захисних мит на український трубопрокат, внаслідок чого українські виробники втратили можливість експортувати на казахський ринок.

"Україна вважає, що продовження в 2016 році дії антидемпінгових заходів щодо імпорту деяких видів сталевих труб походженням з України у розмірі та формі, які наразі діють на території ЄАЕС, зокрема Республіки Казахстан, не відповідає вимогам, встановленим окремим положенням Угоди про застосування Статті VI ГАТТ 1994", - ідеться у повідомленні.

Згідно із встановленою процедурою, Казахстан повинен протягом 10 днів направити відповідь на отриману вимогу про проведення консультацій, підтвердивши готовність вступити у консультації в рамках зазначеної справи. 

Після отримання згоди Казахстану буде узгоджено дату та місце проведення консультацій.


"Україна очікує, що сторонам вдасться досягнути взаємоприйнятного рішення, яке матиме найменш негативний вплив на двосторонні торговельно-економічні відносини двох країн уже на етапі консультацій, не переходячи до наступної стадії врегулювання суперечки", - підкреслила заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

Нагадаємо, двосторонні консультації є першою стадією вирішення торговельних суперечок у СОТ. Якщо сторони не можуть знайти рішення, питання виноситься на розгляд експертної панелі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.