КНДР попереджає про нове випробування водневої бомби через погрози Трампа

П'ятниця, 22 вересня 2017, 08:56

Міністр закордонних справ Північної Кореї попередив, що Пхеньян може випробувати потужну ядерну зброю в Тихому океані у відповідь на погрози військовими діями президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Міністр закордонних справ країни Рі Йонг Хо повідомив журналістам у Нью-Йорку, що остаточне рішення, однак, буде залежати від Кім Чен Ина.

"Це, мабуть, може означати найсильніше випробування водневої бомби над Тихим океаном. Що стосується того, які заходи будуть прийняті, то я насправді не знаю, оскільки цим займається Кім Чен Ин", - заявив міністр КНДР.

Повідомляється, що коментарі Рі Йонг Хо з'явилися незабаром після того, як Кім повідомив, що Трамп "дорого заплатити" за погрози "повністю знищити" Північну Корею під час своєї заяви в ООН.

Нагадаємо, Дональд Трамп під час свого першого виступу на Генасамблеї ООН заявив, що США готові повністю знищити Північну Корею, однак сподіваються, що до силових методів у конфлікті з КНДР вдаватись не доведеться.

Трамп також подякував Китаю та Росії за підтримку резолюції ООН щодо введення жорстких санкцій проти КНДР.

21 вересня президент США Дональд Трамп заявив, що підписав новий указ, який дозволить США посилити санкції проти осіб та компаній, що ведуть торгівлю з КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.