Facebook допомагає Німеччині уникнути можливого втручання Росії у вибори

П'ятниця, 22 вересня 2017, 10:48

Директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що його команда допомагає уникнути Німеччині можливого втручання Росії у вибори.

Про це йдеться у заяві Цукерберга, опублікованій у Facebook, з приводу передачі Конгресу даних про покупку росіянами політреклами на час виборчої кампанії у США.

"Ми працюємо над забезпеченням чесності виборів у Німеччині, які відбудуться на цих вихідних, вживаючи заходи щодо тисяч підроблених облікових заходів, співпрацюючи з державними органами, такими як Федеральне відомство з питань інформаційної безпеки, обмінюючись практиками безпеки з кандидатами та партіями", - заявив він.

"Ми також вивчаємо активність облікових записів, які ми видалили (у Німеччині - Ред.), та ще не знайшли подібних зусиль (щодо втручання. - Ред.) у Німеччині. Це неймовірно важливо, і ми вже давно зосереджені на цьому", - додав він.

Раніше повідомлялося, що компанія Facebook передасть Конгресу США дані щодо понад 3000 політичних оголошень, які було продано обліковим записам, пов'язаним із Росією, в рамках розслідування про втручання РФ у американські вибори.

Нагадаємо, у Facebook повідомили, що тіньова російська компанія, так звана "ферма тролів", які відомі своєю прокремлівською пропагандою, скуповувала та поширювала політичну рекламу під час президентської кампанії в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.