Жителі Берліна на референдумі висловилися проти закриття аеропорту "Тегель"

Понеділок, 25 вересня 2017, 09:34

Жителі Берліна на референдумі в неділю проголосували проти закриття міжнародного аеропорту "Тегель".

Про це повідомляє Focus.

56,1% виборців проголосували за продовження роботи аеропорту, 41,7% хочуть його закриття після початку роботи нового столичного аеропорту.

"Тегель" мав бути закритий через шість місяців після початку роботи нового берлінського аеропорту - Berlin Brandenburg Airport (BER). Але відкриття нового аеропорту неодноразово затримувалося з 2011 року через технічні проблеми.

Результат референдуму юридично не є обов'язковим, проте він став серйозним ударом по місцевій владі, яка виступала за закриття. Тепер вона має врахувати побажання берлінців.

Противники продовження роботи "Тегеля" стверджують, що аеропорт застарілий, не відповідає діючим стандартам безпеки та повинен бути реконструйований за суму близько 1 мільярда євро.

Вони пропонують перетворити його в новий бізнес-технологічний парк, щоб покращити економіку Берліна, а також побудувати доступні квартири для пом'якшення дефіциту житла.

Прихильники, однак, стверджують, що навіть після завершення будівництва новий аеропорт буде замалий для задоволення потреб пасажирів і хочуть, щоб "Тегель" продовжував приймати близько 10 мільйонів пасажирів на рік, головним чином на короткі рейси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.