Ліві та праворадикали отримали більшість голосів в округах Східної Німеччини

інфографіка
Понеділок, 25 вересня 2017, 11:28

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" і партія "Ліві" на виборах до Бундестагу найбільшого успіху домоглися у федеральних землях, які до 1990 року були частиною комуністичної НДР.

Про це свідчать результати голосування.

У Тюрінгії, Бранденбурзі і Мекленбурзі "Альтернатива для Німеччини" отримала більше 20%, лише ненабагато відставши від ХДС, а в Саксонії взагалі посіла перше місце.

Результати голосування за "Альтернативу для Німеччини" по округах (джерело - Bild.de)

Крім цього, три округи на південному сході Саксонії стали єдиними, де кандидати від АдН здобули перемогу як кандидати на одномандатному окрузі.

Серед них – співголова партії Фрауке Петрі, які сьогодні несподівано відмовилася входити до фракції партії в Бундестазі.

Результати голосування за партію "Ліві" по округах 

"Ліві" перемогли в чотирьох районах Берліна, в цих же районах АдН ставала третьою, і сумарно їхній результат перевищував 50%. "Ліві" також виграли в одному з районів Лейпцига.

Голосування у Берліні. Рожевим кольором позначені райони, де перемогли "ліві"

У багатьох східних округах "Ліві" і АдН сумарно набрали більше 40% голосів, в окремих округах цей показник перевищував 60%. Таким чином, якби НДР досі існувала, ці дві партії могли б створити урядову коаліцію.

Нагадаємо, блок партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель виграв вибори у Німеччині, але показав значно гірший результат, ніж чотири роки тому.

Другою стала Соціал-демократична партія з результатом 20,5% голосів. Це - найгірший результат соціал-демократів за весь час після Другої світової війни.

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" посіла третє місце, здобувши 12,6% голосів. Ця партія вперше потрапила до Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.