Явка на референдумі щодо незалежності Іракського Курдистану досягла 76%

Понеділок, 25 вересня 2017, 20:09

Явка на референдумі про незалежність Іракського Курдистану досягла 76% за годину до запланованого закриття виборчих дільниць.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцевий телеканал Rudw.

За даними телеканалу Rudaw, виборчі дільниці мали закритися о 18:00, однак голосування все ще триває в декількох курдських містечках та містах, що знаходяться на півночі Іраку, де люди стоять у чергах.

Повідомляється, що за годину до запланованого закриття дільниць явка виборців склала 76 відсотків, розпочато підрахунок голосів.

Остаточні результати очікуються протягом 72 годин.

Голосування, на якому, як очікується, більшість віддадуть голоси за незалежність, має на меті дати лідеру іракських курдів Масуду Барзані мандат на ведення переговорів про відокремлення регіону з Багдадом та сусідніми державами.

Ірак, Іран та Туреччина виступали проти проведення референдуму, заявляючи, що він може посилити напруженість на Близькому Сході.

Раніше повідомлялося, що іракський парламент вимагає ввести війська на спірні райони на півночі країни, що перебувають під контролем курдів з 2003 року, оскільки Іракський Курдистан проводить референдум про незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.